Brașov, Zărnești
Proiecte încheiate
Creșterea capacității de management durabil a destinației turistice Brașov la nivelul județului și al municipiului
2022-08-31 - 2023-10-30
Brașov
Cu toate ca atât județul, cât și municipiul Brașov sunt pe primele locuri la nivel național în fluxul de turiști români și străini, încă nu există
un management unitar, coerent și performant al acestor destinații turistice pentru a maximiza beneficiile socio-economice ale acestei
situații și a crește calitatea experienței și a infrastructurii turistice. Acest management de destinație turistică este recomandat a fi realizat în
parteneriat între administrațiile locale, sectorul de afaceri și ONG-uri. Acest proiect este gândit într-o cheie generală de sustenabilitate a acestui demers, întrucât el reprezinta suportul tehnic pentru viitoarele echipe de management ale destinației locale Brașov, alături de celelalte destinații cu caracter rural sau urban și destinația județeană Brașov.
DIGITALROUTES@CULTURE
2020-09-29 - 2023-03-28
Național
Patrimoniul cultural este considerat din ce în ce mai mult o resursă fundamentală a Uniunii Europene, deoarece contribuie la creșterea economică globală și la ocuparea forței de muncă, dar și la coeziunea socială și durabilitatea mediului.
O mai bună cunoaștere a altor culturi înseamnă o mai bună înțelegere a ceea ce este diferit și o mai bună capacitate de adaptare. În plus, accesibilitatea sporită la patrimoniul cultural contribuie la dezvoltarea unui sentiment de apartenență și de identitate.
Având în vedere acest lucru, proiectul DigitalRoutes@Culture își propune să promoveze educația antreprenorială socială, conștientizarea culturală și competențele digitale în încercarea de a aborda problemele legate de dezvoltarea rurală și urbanizare.
Pentru Eco și Turism – o inițiativă civică de curățare a naturii din România (PET România)
2021-06-01 - 2023-05-31
Brașov, Suceava, Hunedoara
Proiectul abordează problema deșeurilor nedegradabile care sunt abandonate în zonele naturale, și care nu ajung să intre într-un sistem de colectare sau reciclare corespunzător. În acest context România pierde ca imagine de destinație turistică și mai ales ecoturistică, cu repercusiuni economice și sociale la nivel național și local.
În cadrul acestui proiect au fost alese trei destinații ecoturistice din România: Țara Dornelor, Țara Hațegului-Retezat și Zărnești-Piatra Craiului, în care se urmărește schimbarea comportamentului populației locale în privința aruncării deșeurilor în mediul natural și găsirea de soluții de către administrația publică locală. Proiectul dezvoltă și o campanie națională de conștientizare ce se va finaliza printr-o acțiune de advocacy direcționată către Ministerului Economiei, Ministerul Mediului și Parlament pentru implementarea unui set de măsuri ce vor duce la rezolvarea cu efecte permanente și crearea premiselor inițierii planului național de combatere a poluării cu plastic.
Ecoturism 2023
2019-08-01 - 2023-07-31
Național
OBIECTIVELE PROIECTULUI
Informaţiile furnizate de AITIS:
Asociația Independentă pentru Transparență în Inițiative Sociale - A.I.T.I.S
CIF 43647583 / Toate drepturile rezervate.