București, Sector 2
Asociaţia are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța interacțiunii om-animal prin activități asistate de animale, terapia asistată de animale si educatie asistata de animale și a beneficiilor acesteia în societate.
Desfășuram activitați pentru creșterea incluziunii sociale a persoanelor cu cerințe speciale, egalitatea de șanse a membrilor comunității și, in acelasi timp, activități de combatere a excluziunii sociale prin activiăți asistate de animale.
Promovam interacțiunile pozitive între oameni și animale. Asociatia demareaza, participara și disemineaza proiecte de cercetare în domeniul interacțiunii om-animal și al celor conexe.
Beneficiarii nostrii: Varstnici; Persoane cu dizabilitati fizice sau psihice; Copii si adulti cu sindrom Down, Sindrom de spectru autist; Violenta domestica; Scolari si studenti.
Vizite in centre de persoane vârstnice;
Vizite in gradinite si scoli in cadrul evenimentelor de tip ”Scoala altfel”, “Atelier de citit”, si nu numai;
Vizite în azile, spitale, orfelinate, medii afectate de dezastre.
Educatie asistata de animale: Cursuri deschise despre importanta interactiunii om-animal, promovarea respectului fata de animale si rolul lor in comunitate; creșterea empatiei și a compasiunii, centrarea spre exterior, creșterea abilităților de îngrijire și a celor de relaționare, amuzamentul, recreerea, socializarea, stimularea mentală, beneficii fiziologice și îmbunătățirea limbajului.
Promovam educatia canine-sterilizarea animalelor, adoptia si educatia lor.
Ne concentram in a ajuta oamenii pentru a doband iindependenta in toate zonele de activitate pe care le desfasoara. Oferim copiilor si adultilor metode variate, activitati placute, distractive, pentru a imbogati deprinderile cognitive, fizice si motorii si pentru a spori increderea in sine.
Echipa
Valentina Rujoiu este licenţiată în asistenţă socială, doctor în sociologie, profesor universitar habilitat la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. Predă cursuri centrate pe violenţa în relaţia de cuplu (abordare interculturală); tehnici de intervenţie în situaţiile de criză; metode şi tehnici de asistenţă socială la nivel individual; tehnici de intervenţie pentru familiile aflate în situaţie de risc; dezvoltare umană; planificare familială.
Octavian Rujoiu este doctor în sociologie al Universităţii din Bucureşti, conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (Departamentul de Filosofie şi Ştiinţe Socioumane, Facultatea de Management) și membru fondator al Asociației Animal Partners & Friends. În decembrie 2016, a obţinut atestatul de abilitare în domeniul de studii universitare de doctorat în sociologie la Universitatea din București (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială), cu o temă despre perspectiva sociologică asupra interacțiunii om-animal. Este membru al Animals & Society Institute Ann Arbor, Michigan (din octombrie 2019) și al Human Animal Bond Association (HABA) (din iulie 2021).
Ileana Mihaila este licenţiata ȋn Drept la Universitatea Româno-Americana si membru fondator al Asociatiei Animal Partners & Friends . Din 2018 este inregistrata ca echipa internationala Pet Partners (WA, SUA) absolvind cursul: Therapy Animal Handler Training For International Team. Si pentru ca-i place sa exploreze, sa se angajeze în practica, cercetarea și/sau educația în domeniul Interventiilor asistate de animale, a promovarii deținerii responsabile a animalelor de companie, a legăturii om-animal și a abordărilor respectuoase care implica lucrul cu animalele, continua training-ul in domeniul interactiunii om-animal.
Este Formator de Interventii Asistate de Animale, membru al Association of Animal-Assisted Intervention Professionals (WA, U.S.A) si are Certificare C-AAIS- Animal Assisted Intervention Specialist ( Association of Animal-Assisted Intervention Professionals(WA, U.S.A).
Zephy The Therapy Dog, partenerul Ilenei, un golden retriever in varsta de 3,5 ani este multiplu campion de frumusete, are numeroase cursuri de specialitate si o experienta bogata in terapie asistata de animale.
Reuseste mereu sa afle secretele si dorintele beneficiarilor, sa alunge norii, sa descreteasca fruntile iar prin energia transmisă de el, reuseste sa aduca multe zambete, voie buna si nevoia de interactiune si comunicare, reconfirmand ca, rolul și impactul pe care îl au animalele în procesul terapeutic de susținere și recuperarea pacientului care se confruntă cu dezechilibre este important si benefic.
Codruta Furtuna, inginer, mama, binecuvantata bipeda a 3 animalute si membru fondator al Asociatiei Animal Partners & Friends. Privireasi zambetul ei cald lumineaza de fiecare data. Mana de fier cu partea administrativa a asociatiei.
Contact
Asociatia Animal Partners & Friends
Tel: 0040 722 740 155
E-mail: contact@animal-partners.org
Informaţiile furnizate de AITIS:
Asociația Independentă pentru Transparență în Inițiative Sociale - A.I.T.I.S
CIF 43647583 / Toate drepturile rezervate.